Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στη Σμύρνη της Τουρκίας

(Reading time: 1 minute)

b_750X500_750X500_16777215_00_cache_02-photo-01.jpgΜαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο «Innovative Schools and Creative Approaches» ταξίδεψαμε στην Σμύρνη της Τουρκίας όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος, των εταίρων από την Τουρκία, την Λετονία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Γερμανία.

Κατά την επίσκεψη ,καθηγητές αγγλικών από τις χώρες των εταίρων παρακολούθησαν σεμινάριο ενεργητικής μάθησης στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών παρουσιάζοντας ο καθένας μαθητοκεντρικές και συνεργατικές δραστηριότητες που καθιστούν το μάθημα πιο ενδιαφέρον , ελκυστικό και πιο αποτελεσματικό για τον μαθητή.

Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος έγινε ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το Παμούκαλε με τις αξεπέραστης ομορφιάς, φυσικές  κατάλευκες πισίνες με ιαματικά νερά, την αρχαία πόλη, Ιεράπολη ,των Ελληνιστικών χρόνων με τα αξιοθαύμαστα εκθέματα, την αρχαία Έφεσο με τους καλοδιατηρημένους μαρμάρινους δρόμους, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου , το τεράστιο αρχαίο θέατρο και την παραθαλάσσια πόλη Κουσάντασι.

Όπως ήταν φυσικό, κέντρο της ξενάγησης αποτέλεσε η πόλη της Σμύρνης με το περίφημο Ασανσέρ απ’ όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει από ψηλά τη θέα της πόλης, τον Πύργο του Ρολογιού που αποτελεί το ορόσημο της πόλης, την αποβάθρα και την παραλία με τα εξαιρετικά εστιατόρια, την συνοικία του Κορδελιού, την σκεπαστή παραδοσιακή αγορά Κεμεραλτί με τα δαιδαλώδη σοκάκια και, τέλος, το παραθαλάσσιο χωρίο Βουρλά με το σπίτι του νομπελίστα ποιητή μας Γεώργιου Σεφέρη όπου περνούσε τις θερινές του διακοπές.

Δεν θα μπορούσαμε ακόμα να παραλείψουμε να απολαύσουμε την νοστιμότατη Σμυρναίικη κουζίνα και την παραδοσιακή μουσική της πόλης.

Η συνάντηση έκλεισε με την επίσκεψη στο σχολείο όπου πρόσφυγες μαθητές από την Συρία διδάσκονται την Τούρκικη γλώσσα ώστε να γίνει η παραμονή τους στην χώρα πιο εύκολη, πράγμα που είναι ο άλλος κύριος σκοπός του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό η εκπαιδευτική ομάδα Erasmus+ του σχολείου μας έχει ήδη αρχίσει να παραδίδει μαθήματα Ελληνικών στους πρόσφυγες που ζούνε στο Κέντρο προσφύγων στην περιοχή μας με σκοπό να κάνει την διαβίωσή τους στην χώρα μας  καλύτερη.

 

 

Preparing for the Listening Section of ECCE & ECPE

  Ever wonder why students have problems with the listening sections of language examinations? Ask yourself one simple question: How carefully do I listen when someone is speaking? There is half the answer as to why students score as they do...

Read more

Effectively Taking Language Exams

Sooner or later, most students are confronted with the necessity of taking some form of English examination. Some students are more successful than others when taking an examination. Often the more successful students are better prepared. However, sometimes students who do...

Read more

How to improve our students’ exam results in ESB writing.

How often have we been cornered by an irate parent wanting to know why his child failed the writing part of the exam even though they did very well during the year in the compositions they wrote? The student in...

Read more
ELT NEWS
74, Ag Georgiou St
154 51 - N. Psychico
Tel: +30 210 6712991
Fax: +30 210 6719622
www.eltnews.gr info@eltnews.gr
© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved. Designed By ELT NEWS