Μαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στη Σμύρνη της Τουρκίας

(Reading time: 1 minute)

b_750X500_750X500_16777215_00_cache_02-photo-01.jpgΜαθητές και καθηγητές του 3ου ΓΕΛ Βέροιας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος  Erasmus+ με τίτλο «Innovative Schools and Creative Approaches» ταξίδεψαμε στην Σμύρνη της Τουρκίας όπου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση του προγράμματος, των εταίρων από την Τουρκία, την Λετονία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία και την Γερμανία.

Κατά την επίσκεψη ,καθηγητές αγγλικών από τις χώρες των εταίρων παρακολούθησαν σεμινάριο ενεργητικής μάθησης στην διδασκαλία των ξένων γλωσσών παρουσιάζοντας ο καθένας μαθητοκεντρικές και συνεργατικές δραστηριότητες που καθιστούν το μάθημα πιο ενδιαφέρον , ελκυστικό και πιο αποτελεσματικό για τον μαθητή.

Παράλληλα με τις εργασίες του προγράμματος έγινε ξενάγηση στα αξιοθέατα της περιοχής, όπως το Παμούκαλε με τις αξεπέραστης ομορφιάς, φυσικές  κατάλευκες πισίνες με ιαματικά νερά, την αρχαία πόλη, Ιεράπολη ,των Ελληνιστικών χρόνων με τα αξιοθαύμαστα εκθέματα, την αρχαία Έφεσο με τους καλοδιατηρημένους μαρμάρινους δρόμους, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου , το τεράστιο αρχαίο θέατρο και την παραθαλάσσια πόλη Κουσάντασι.

Όπως ήταν φυσικό, κέντρο της ξενάγησης αποτέλεσε η πόλη της Σμύρνης με το περίφημο Ασανσέρ απ’ όπου μπορεί κάποιος να θαυμάσει από ψηλά τη θέα της πόλης, τον Πύργο του Ρολογιού που αποτελεί το ορόσημο της πόλης, την αποβάθρα και την παραλία με τα εξαιρετικά εστιατόρια, την συνοικία του Κορδελιού, την σκεπαστή παραδοσιακή αγορά Κεμεραλτί με τα δαιδαλώδη σοκάκια και, τέλος, το παραθαλάσσιο χωρίο Βουρλά με το σπίτι του νομπελίστα ποιητή μας Γεώργιου Σεφέρη όπου περνούσε τις θερινές του διακοπές.

Δεν θα μπορούσαμε ακόμα να παραλείψουμε να απολαύσουμε την νοστιμότατη Σμυρναίικη κουζίνα και την παραδοσιακή μουσική της πόλης.

Η συνάντηση έκλεισε με την επίσκεψη στο σχολείο όπου πρόσφυγες μαθητές από την Συρία διδάσκονται την Τούρκικη γλώσσα ώστε να γίνει η παραμονή τους στην χώρα πιο εύκολη, πράγμα που είναι ο άλλος κύριος σκοπός του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό η εκπαιδευτική ομάδα Erasmus+ του σχολείου μας έχει ήδη αρχίσει να παραδίδει μαθήματα Ελληνικών στους πρόσφυγες που ζούνε στο Κέντρο προσφύγων στην περιοχή μας με σκοπό να κάνει την διαβίωσή τους στην χώρα μας  καλύτερη.

 

 

Gamified Activities for Young Learners

Educators are aware that one of the main aims of teaching should be to involve all students in a classroom all the time and make them active learners who follow the lesson and the teacher, build on what they learn...

Read more

The Michigan ECPE Survival Guide

How to do well in the different sections of the Michigan ECPE test of English and how best to prepare for the ECPE exam ECPE Listening In general, don't underestimate the listening. It can be very difficult. To make it especially difficult...

Read more

The history of the Cambridge Exams

Cambridge English Language Assessment is part of the University of Cambridge and has been providing English language assessments and qualifications for over 100 years. The first Cambridge English examination, the Certificate of Proficiency in English (CPE), was launched in 1913. The...

Read more
ELT NEWS
74, Ag Georgiou St
154 51 - N. Psychico
Tel: +30 210 6712991
Fax: +30 210 6719622
www.eltnews.gr info@eltnews.gr
© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved. Designed By ELT NEWS