fbpx

Τα πλαστά πιστοποιητικά γλωσσομάθειας στη Μυτιλήνη (upd)

Webooks Web Banner


bulats-exam.jpg

Μπαλάκι οι ευθύνες ανάμεσα σε Μυτιλήνη και Θεσσαλονίκη

 

Το θέμα με τα πλαστά πιστοποιητικά Αγγλικών  έχει προκαλέσει αίσθηση και αναστάτωση σε πολλούς εργαζόμενους ή ανέργους που θέλουν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και έκαναν ή θα κάνουν χρήση του συγκεκριμένου τίτλου σπουδών.

 

Ο τίτλος σπουδών, σύμφωνα με το  Lesvosnews.net, είναι το Bulats.  Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάθε τίτλος Bulats είναι παραποιημένος. 

 

Το BULATS (Business Language Testing Service) είναι ένα διεθνές πιστοποιητικό Αγγλικών και ένα εργαλείο αξιολόγησης των γλωσσικών ικανοτήτων στο χώρο εργασίας. Το BULATS test διεξάγεται, πλέον, μόνο online και βαθμολογεί επίπεδα από Α1 έως C2 σύμφωνα με το ενιαίο πλαίσιο αναφοράς για τις γλώσσες. Οι εξετάσεις BULATS έχουν σχεδιαστεί για να εξετάζουν και τις 4 δεξιότητες (Reading, Listening, Writing, Speaking). Ωστόσο, στην Ελλάδα για το ΑΣΕΠ είναι αρκετή έως και επίπεδο Γ2 μόνο η εξέταση του Reading και Listening και για αυτό το λόγο οι εξετάσεις που διοργανώνονται περιλαμβάνουν μόνο αυτές τις 2 δεξιότητες. 

 

Από το 2017 οι εξετάσεις διεξάγονται μόνο on line.

 

 

Από την έρευνα προκύπτει ότι το τοπικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών και ο σύνδεσμος που χρησιμοποιούσε από τη Θεσσαλονίκη για τη διεξαγωγή των εξετάσεων αλληλοκατηγορούνται.

 

Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών στη Μυτιλήνη ρίχνει τις ευθύνες στον υπεύθυνο πιστοποίησης - σύνδεσμο από Θεσσαλονίκη που συνεργαζόταν μαζί του το τελευταίο διάστημα.

 

Ο αποκλειστικός διοργανωτής των εξετάσεων του Bulats στην Ελλάδα παραδέχεται ότι υπάρχει θέμα και μεταφέρει με έμμεσο τρόπο την ευθύνη αποκλειστικά στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών της Μυτιλήνης.

 

Αναφέρει:

"Σε απάντησή του ερωτήματος σε σχέση με τον τίτλο σπουδών Bulats σας ενημερώνω ότι υφίσταται απόκλιση των στοιχείων που αναγράφονται στον τίτλο που μας έχετε αποστείλει ως προς τις βαθμολογίες συνολικές και επιμέρους, σε σχέση με τα στοιχεία που προκύπτουν από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, που έχουμε στη διάθεσή μας και τον τίτλο που εκδόθηκε από τη Bulats

 

Με απλά λόγια ο αντιπρόσωπος αναφέρει ότι στο αρχείο υπάρχουν τα αληθινά στοιχεία των εξετάσεων και αυτά αναγνωρίζουν στην έκδοση του τίτλου. Από την έκδοση του τίτλου μέχρι την παραλαβή του τίτλου στη Μυτιλήνη κάτι συμβαίνει και υπάρχει η απόκλιση...

 

Με βάση τις εκτιμήσεις που υπάρχουν η "επικίνδυνη περίοδος" είναι 2017-2019. Ο αριθμός των πιστοποιητικών Αγγλικής Γλώσσας που αναμένεται να ελεγχθεί σε πρώτη φάση προσεγγίζει τον αριθμό 200!

 

Αρχικά είχε εκτιμηθεί ότι το μέγεθος αφορά μόνο τα πιστοποιητικά του τελευταίου έτους που χορηγήθηκαν από το συγκεκριμένο φροντιστήριο. Η έρευνα όμως έχει δείξει ότι τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια χορηγήθηκαν πλαστοί τίτλοι σπουδών Αγγλικής Γλώσσας στη Λέσβο με τη συγκεκριμένη διαδικασία.

 

Πρέπει να τονιστεί ότι σπουδαστές στο συγκεκριμένο φροντιστήριο ήταν κυρίως ενήλικοι που ήθελαν να πάρουν το πιστοποιητικό Αγγλικής Γλώσσας για να συμμετέχουν σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ.

 

Με βάση την πρώτη εκτίμηση πρέπει να έχουν χορηγηθεί πάνω από 60 πλαστά πιστοποιητικά Αγγλικής Γλώσσας. Οι κάτοχοί τους ήδη έχουν κληθεί να καταθέσουν και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.  

 

Αξίζει να τονιστεί ότι όποιος καταθέσει πλαστό τίτλο σπουδών σε διαγωνισμό ΑΣΕΠ εκτός από τις συνέπειες του Νόμου έχει και αποκλεισμό για 3 χρόνια από κάθε διαγωνισμό. Επίσης όσοι έχουν διοριστεί με πλαστό τίτλο αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.  

 

 

Call To Action Subscribe2


elt excellence awards

Latest

Don’t be this teacher!

01 May 2020

I have this new hobby. I torture myself by visiting teachers’ fb groups, I read terrible things they write and I collect gems for my next workshop, “Don’t be t...

Nick Dellas talks about the Educational Leadership Association

01 May 2020

Nick Dellas is a teacher of English and a FLS owner who has been running Chronos School, one of the most successful FL schools in the greater Athens area, for...

Teaching is a passion - Learning is a passion

01 May 2020

The only way to be truly successful in any skill is to be passionate about it.  When people throw themselves into –say- sports, music or computer games an...

April 2020

01 May 2020

  Some of the topics featured in this month's ELT NEWS   The CiELL project team is developing open educational resources based on comics that are hig...

LanguageCert offers Online exams for candidates under the age of 16!

27 April 2020

Teaching and learning are rapidly moving online, catering to students of all ages across the globe. Exam delivery methods have been quick to follow. LanguageCe...

Latest Issue

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.