3ωρο Βιωματικό Εργαστήριο Δυσλεξίας: Αξιολογώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες παιδιών με Δυσλεξία στην Αγγλική γλώσσα – 14 Φεβρουαρίου, Αθήνα

Ένας καινούριος μαθητής ισοδυναμεί με μία νέα πρόκληση για τον εκπαιδευτικό, κυρίως όταν ο μαθητής αυτός παρουσιάζει μία Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία (ΕΜΔ). Πριν γίνει η όποια απόπειρα διδασκαλίας, είναι απαραίτητο να προηγηθεί μία σωστή αξιολόγηση των μαθησιακών δεξιοτήτων του μαθητή. Με τον τρόπο αυτό ο εκπαιδευτικός αποκτάει μία ολοκληρωμένη εικόνα του μαθησιακού προφίλ του παιδιού, των δυνατοτήτων αλλά και των μαθησιακών ελλειμμάτων του.

Στo 3ωρο βιωματικό εργαστήριο Δυσλεξίας οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν:

  •  Στο να διαμορφώνουν το δικό τους αξιολογητικό υλικό στα γνωστικά αντικείμενα της ανάγνωσης (reading skills), της ελεύθερης γραφή (writing skills) της ορθογραφίας (spelling) και της γραμματικής (grammar)
  •  Στο να χορηγούν σωστά το διαγνωστικό υλικό που δημιούργησαν
  • Στο να καταγράφουν την απόδοση του κάθε μαθητή σε φύλλα εργασίας
  • Στο να χτίζουν ένα πρόγραμμα διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκάστοτε παιδιού.

Επίσης, θα διευκρινιστεί η σημασία και ο ρόλος της διαδικασίας της αξιολόγησης στη διαμόρφωση των εκπαιδευτικών στόχων (βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων) που καλείται να κατακτήσει μέσα στη σχολική χρονιά ο μαθητής και να υλοποιήσει ο εκπαιδευτικός.

Η εκπαίδευση θα είναι βιωματική και θα χρησιμοποιηθούν ηχητικά ντοκουμέντα, φύλλα καταγραφής κι αξιολογικά έντυπα. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί μέσω μικρών ομάδων εργασίας, ως εκ τούτου ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος.

Ομιλήτρια - Κατερίνα Περικλέους, Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες BA English Language and Literature, University of Athens, M Ed, Special Educational Needs, Leeds University, UK

Ομιλήτρια - Ανθή Κοκκώνη, Ειδική Παιδαγωγός με εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες BA Sociology Panteion University, M.Ed,Special Education Needs, University of Swansea
 

Πληροφορίες
Ημερομηνία: 14 Φεβρουαρίου 2016
Ώρες: 15:00 - 19:00
Τόπος: Αθήνα, Royal Olympic Hotel, Αθ.Διάκου 28 - Μετρό: Ακρόπολη

Κόστος συμμετοχής: €50

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2106712991.
Ώρες: 9:00-17:00

 

Author

ELT News

ELT News