Seminar: Διδάσκοντας σε Εφήβους -18 Οκτωβρίου Αθήνα

 

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη εποχή για κάθε άνθρωπο, κυρίως συναισθηματικά, αφού αποτελεί το κρίσιμο στάδιο, πριν από την ενηλικίωσή του. Αυτό συμβαίνει επειδή αρχίζουν οι προβληματισμοί και οι συγκρούσεις. Παρακολουθώντας τους εφήβους παρατηρούμε ότι η εμφάνισή τους και ο τρόπος που ντύνονται δίνουν πολλές πληροφορίες για την ψυχολογία τους, τον τρόπο σκέψης και γενικότερα την προσωπικότητά τους.

To σεμινάριο έχει στόχο την κατανόηση της συναισθηματικής ψυχολογίας των εφήβων, των προκλήσεων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν στο κοινωνικό και σχολικό περιβάλλον.

  14:30-15:00 - Προσέλευση & Καφές

15:00μμ - 16:15μμ - Θέλω να Είμαι Διαφορετικός, Αυτόνομος και Μαζί

Ομιλήτρια - Μιχαήλα Σταυροπούλου, ECP - Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύρια, Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η εφηβεία είναι μια εξελικτική περίοδος που συχνά αντιμετωπίζεται με αμηχανία και νευρικότητα από τους εκπαιδευτικούς. Είναι αλήθεια πώς σε αυτή την περίοδο της ζωής συντελούνται σημαντικές αλλαγές σε οργανικό, γνωστικό και συναισθηματικό επίπεδο. ΑλλαΖΩ όμως σημαίνει και ΖΩ. Kαι ΖΩ σημαίνει "έχω ανάγκη να γίνω ένα ξεχωριστό άτομο". Σε αυτή λοιπόν την παρουσίαση, θα προσεγγίσουμε την εφηβεία από ψυχολογική, συναισθηματική, και νευροφυσιολογική οπτική, θα αναθεωρήσουμε στερεότυπα, θα προτείνουμε τρόπους επικοινωνίας, αλλά και θα προσπαθήσουμε να νιώσουμε έφηβοι ξανά. Τέλος θα προτείνουμε κάποιες βιωματικές τεχνικές για χρήση σε μια τάξη με εφήβους.


 16:30μμ - 17:45μμ - Αυτοκαταστροφικές Συμπεριφορές στην Εφηβεία

Ομιλήτρια - Βικτωρία Πρεκατέ - Εκπαιδευτικός, Ψυχολόγος, Συγγραφέας, συνιδρύτρια του Μη Κερδοκοσπικού Σωματείου «ΜΕΝΤΟΡΑΣ για την Παιδική Προστασία και Ευημερία»

Η εφηβεία είναι το στάδιο ανάπτυξης όπου κεφαλοποιούνται τα επιτεύγματα (ή τραύματα) της παιδικής ηλικίας ενώ ταυτόχρονα ξεκινά ένα νέο απαιτητικό κεφάλαιο στη ζωή του ατόμου, με βασικό άξονα την αναζήτηση ταυτότητας. Όταν όμως οι συνθήκες στο άμεσο και έμμεσο περιβάλλον -καθώς και το ιστορικό- συντελούν, ο έφηβος μπορεί να παρουσιάσει ετεροκαταστροφική (βίαιη) ή αυτοκαταστροφική συμπεριφορά. Η τελευταία μπορεί να εκφραστεί με διάφορες μορφές, όπως αυτοκτονικός ιδεασμός, αυτό-τραυματισμός, εθισμοί, διατροφικές διαταραχές, ριψοκίνδυνη συμπεριφορά, σεξουαλική ελευθεριότητα και κακοποιητικές σχέσεις. Συχνά η αυτοκαταστροφική συμπεριφορά συνδέεται με την εφηβική κατάθλιψη. Τα αίτια σχολιάζονται από τη βιολογική, συμπεριφοριστική, γνωσιακή, ψυχοδυναμική, ανθρωπιστική και συστημική οπτική. Δίνονται κάποιες βασικές αρχές προσέγγισης στη θεραπεία.


18:00μμ - 19:15μμ - Μήπως ήρθε η ώρα να μπούμε σε μια "τάξη";

Ομιλήτρια - Παναγιώτα Φρυτζαλά - Lecturer BA in TESOL, New York College

Μήπως ήρθε η ώρα να μπούμε σε μια "τάξη";
  • Στείλτε μας τις ερωτήσεις σας
  • Πείτε μας τι προβλήματα αντιμετωπίζετε στην τάξη
  • Μοιραστείτε μαζί μας τις εμπειρίες σας
  • Και ελάτε να τα συζητήσουμε όλοι μαζί!

Σε αυτό το πλαίσιο, η παρουσίαση αυτή αφορά στους τρόπους αντιμετώπισης των πειθαρχικών προβλημάτων εντός της τάξης με μία διαφορετική προσέγγιση του θέματος, μέσα από βιωματικές ασκήσεις.
Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν σε ομάδες «μαθητών» και θα κάνουν τη ζωή του εκπαιδευτικού δύσκολη. Έπειτα η εκπαιδευτικός μας, θα πρέπει να βγεί αλώβητη από την τάξη, και εσείς θα έχετε λύσει όλες τις απορίες σας…..

Περιμένουμε τις ερωτήσεις σας στο info@eltnews.gr μέχρι τις 05 Οκτωβρίου 2015.


Πληροφορίες
Ημερομηνία: 18 Οκτωβρίου 2015
Ώρες: 15:00μμ - 19:15μμ
Τόπος: Royal Olympic Hotel - Αθ. Διάκου 28
 - Metro: Ακρόπολις
Κόστος συμμετοχής: €30

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 2106712991.
κα Κρίστα Παπακανελλοπούλου
Ώρες: 9:00-17:00

 

Author

ELT News

ELT News