«Καμπάνα» σε κέντρο ξένων γλωσσών για τα βιβλία!

Δικαιώθηκε ο τοπικός Σύλλογος που είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον Κ.Ξ.Γ για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ιδιοκτήτης Κ.Ξ.Γ στο Βόλο επιχείρησε να προσελκύσει περισσότερους μαθητές εν μέσω οικονομικής κρίσης προσφέροντας δωρεάν τα βιβλία εκμάθησης ξένων γλωσσών. Η ενέργειά του αυτή όμως τον έφερε αντιμέτωπο με συναδέλφους του αλλά και με τη Δικαιοσύνη.

Ο Σύλλογος Μαγνησίας προχώρησε στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του συναδέλφου τους. Η υπόθεση, που αφορά το σχολικό έτος 2012 - 2013, εξετάστηκε και η απόφαση βγήκε μόλις πρόσφατα.

Το δικαστήριο δικαίωσε το Σύλλογο, ο οποίος κατήγγειλε αθέμιτο ανταγωνισμό και ζήτησε να ληφθούν μέτρα για να διαφυλαχθούν τα συμφέροντα του συνόλου.

Σύμφωνα με τη βασική αρχή που διέπει τη λειτουργία των κέντρων ξένων γλωσσών, η αδειοδότησή τους γίνεται μόνο για την εκμάθηση της ξένης γλώσσας και για καμία άλλη δραστηριότητα.
Το παραπάνω υπαγορεύουν Νόμοι του Κράτους, αλλά και επικυρωτική απόφαση του Νομικού Συμβούλου του Κράτους, στην οποία αναφέρεται ρητώς ότι τα κέντρα ξένων γλωσσών απαγορεύεται να πωλούν ή να μεταπωλούν βιβλία στους μαθητές τους. Το ίδιο ισχύει και για τη δωρεάν διάθεσή τους ως… δέλεαρ για εγγραφές μαθητών.
 

Author

ELT News

ELT News