Μάρω Θεοδωράκη

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο,  Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας.

 

Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές  ενώ έχει διδάξει και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο  και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως ο Π.Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν.Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος , Α.Γύρα, Ν.Καραγέωργος, Κ.Φανουράκη, Στ. Γούτης  κ.α. Στον Κινηματογράφο συνεργάζεται πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή  R.Crombie κερδίζοντας και to Α’ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβαλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία The Good soldier Sveik (Animation film - 2009) ενώ μέσα στο 2017 αναμένεται η ταινία της Κλειώς Φανουράκη  «ΞΑ ΜΟΥ» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, όπου και γράφει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας.

 

Έχει κάνει συνεργασίες στην Κρατική τηλεόραση με κορυφαία την μουσική της σύνθεση στο Ντοκυμαντέρ «Το σκοτεινό τρυγόνι»  σε σκηνοθεσία Μ. Δεληοτζάκη στην ΕΤ1. Τα Εκπαιδευτικά της Προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με κορυφαία , τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών».

 

Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για την συγγραφική της δράση έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία αποσπάσματα των οποίων υπάρχουν στα σχολικά βιβλία . Το τελευταίο της βιβλίο «Γιαγιά , σ’αγαπώ» (Μάης 2017-εκδ.Μίνωας) έχει πάρει ήδη διθυραμβικές κριτικές .

Author

ELT News

ELT News