Μεταπτυχιακό πρόγραμμα TESOL εγκαινιάζει το Deree

Το νέο πρόγραμμα ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2016.

Απαντώντας στην ανάγκη της αγοράς για ενημερωμένους καθηγητές Αγγλικών με γνώση των σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, η μεταπτυχιακή σχολή του Deree – The American College of Greece προσθέτει στα προγράμματά της το εξειδικευμένο μεταπτυχιακό MA in TESOL (Teaching English to Speakers of Other Languages).


Το πρόγραμμα συνδυάζει την ανάπτυξη πρακτικών ικανοτήτων διδασκαλίας με την υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση σε θέματα εφαρμοσμένης γλωσσολογίας και εκμάθησης γλωσσών. Βασικό χαρακτηριστικό του αποτελεί η έμφαση στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών στη διδασκαλία, ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης διδασκαλίας ξένων γλωσσών.


Το πρόγραμμα προσφέρει δύο κατευθύνσεις, ανάλογα με το βαθμό εμπειρίας και τον στόχο κάθε φοιτητή:
Τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης που οδηγεί στην απόκτηση του διεθνώς αναγνωρισμένου CertTESOL του Trinity College για όσους χρειάζονται πιστοποίηση για να διδάξουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Τη δυνατότητα ερευνητικής εργασίας (thesis) για επαγγελματίες με κάποια εμπειρία που θέλουν να αναβαθμίσουν τις θεωρητικές γνώσεις τους και τις πρακτικές τους, αλλά και να διευρύνουν και να εξελίξουν τις ικανότητές τους.


Blended Teaching - Ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών
Η καινοτομία δεν απαντάται μόνο στο περιεχόμενο του μεταπτυχιακού προγράμματος, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα μαθήματα, που προσφέρουν τη δυνατότητα παρακολούθησης σε εργαζόμενους επαγγελματίες αλλά ακόμη και σε φοιτητές που ζουν εκτός Αττικής.
Συγκεκριμένα, το μοντέλο παρακολούθησης συνδυάζει τα μαθήματα στο campus κάθε δεύτερο Σάββατο με διαδικτυακά μαθήματα και εργασίες, που πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια των σπουδών. Η διαδικτυακή δραστηριότητα περιλαμβάνει συνεργασία μεταξύ των φοιτητών καθώς και ατομική δουλειά υπό την επίβλεψη καθηγητή. Το συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρει ευελιξία αλλά και μία διαρκή εξέλιξη του τμήματος και του ίδιου του μαθήματος που προκύπτει από τη δυναμική της ομάδας.


Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, 6:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος TESOL στο Deree, Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή.


Δηλώστε συμμετοχή στην ημερίδα TESOL.
Περισσότερες πληροφορίες για τις σπουδές στο Deree: www.acg.edu


 

 
 

Author

ELT News

ELT News