Πάτροκλος Παπαδάκης

Γεννήθηκε στη Χίο και σπούδασε Ψυχολογία στο αντίστοιχο τμήμα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξειδίκευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη "Business Psychology", τη "Βελτίωση της ψυχικής υγείας στο εργασιακό περιβάλλον" και τις "Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία", καθώς και το πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο.

Συνέχισε την επιστημονική του κατάρτιση μέσα από φορείς, όπως ο Πανελλήνιος Κοινωνικός Φορέας Πρόληψης Αγωγής Υγείας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το Κέντρο για τη Μελέτη της Οικογένειας του Παν/μίου Αθηνών, το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς (Ι.Ε.Θ.Σ.), το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.) κ.ά.

Συνεργάστηκε με την εταιρεία ανάλυσης τροχαίων ατυχημάτων Status Analysis παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παθόντες τροχαίων ατυχημάτων καθώς και σε οικογένειες που βίωναν την απώλεια μετά από δυστύχημα με σκοπό τη διαχείριση του πένθους. Επίσης, συνεργάστηκε με την Hellas EAP ltd στο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής στήριξης εργαζομένων.

Στα πλαίσια αυτού συμμετείχα στην ομάδα Διαχείρισης Τραυματικού Γεγονότος και Διαχείρισης Καταστάσεων Κρίσης σε Εργασιακό Χώρο (ληστείες, εργατικά ατυχήματα, θάνατος εργαζομένων κ.ά.), ως εισηγητής σεμιναρίων σε ομάδες γυναικών και συντονιστής group therapy σε ομάδες εργαζομένων. Για 6,5 χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο οικοτροφείο ψυχικά ασθενών «Θαράπαυση», του φορέα ψυχικής και κοινωνικής υποστήριξης «Πυξίδα». Εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας διατηρώντας το γραφείο του στην Καλλιθέα.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και του Ελληνικού Συλλόγου Επαγγελματιών Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια είναι επόπτης πρακτικής άσκησης των φοιτητών ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου καθώς και εισηγητής στην εκπαίδευση νέων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 
 

Author

ELT News

ELT News