1οι Αγώνες Ρητορικής στην Αγγλική Γλώσσα

 

To ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου, σε συνεργασία με τον σχολικό σύμβουλο Αγγλικής Θεόδωρο Μανιάκα, διοργανώνει τους πρώτους αγώνες ρητορικής Γυμνασίων και Λυκείων στην αγγλική γλώσσα.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες έχουν διπλό σκοπό: αφενός να διευρύνουν το πνεύμα των μαθητών, καλλιεργώντας τους στην ομαδική εργασία αλλά και στη διατύπωση γνώμης και αφετέρου στην αξιοποίηση των γνώσεων που λαμβάνουν διδασκόμενοι την αγγλική γλώσσα. 
Οι αγώνες επιχειρηματολογίας προωθούν την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών και, κατ’ επέκταση, τη διαμόρφωση μελλοντικών προβληματισμένων και ενεργών πολιτών. 
Ταυτόχρονα, η αγγλική γλώσσα διδάσκεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της επικοινωνιακής ικανότητας των μαθητών σε ένα πλήθος περιστάσεων, ενώ ένα σημαντικό μέρος της διδασκαλίας της είναι η ικανότητα διατύπωσης επιχειρημάτων και γενικώς τεκμηριωμένου γραπτού και προφορικού λόγου σε σχέση με διαχρονικά ή επίκαιρα ζητήματα.

 

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση https://goo.gl/forms/NGd7sWw32M0bGwvr2 μέχρι τις 28 Μαρτίου 2018. Για πληροφορίες: Λάζαρος Μωυσιάδης, κιν.6948607041, email: lazmoisiades@hotmail.com .

Αναλυτικά οι κανονισμοί των αγώνων:
https://drive.google.com/…/1igyDW_MMp-W9RUNMG48b17TfG-…/view

και το φύλλο αξιολόγησης: https://drive.google.com/…/1QE74yD7LTevXrh_hBMgH4zSDwG…/view

 

Author

ELT News

ELT News