1ος Πανελλαδικός διαγωνισμός έγχρωμης φωτογραφίας με τίτλο: “The sea through a child’s eyes”

Οι Healthy Little Eaters σε συνεργασία με το ψηφιακό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κέρκυρας, διοργανώνουν τον 1ο Πανελλαδικό Διαγωνισμό Έγχρωμης φωτογραφίας, με θέμα: “The sea through a child’s eyes” – « Η θάλασσα μέσα από τα μάτια ενός παιδιού».

Σκοποί του διαγωνισμού.

Oι σκοποί του διαγωνισμού περιλαμβάνουν:

  • Την εξάσκηση της ξένης γλώσσας που μαθαίνουν, καθώς με αφορμή τις φωτογραφίες, οι δάσκαλοί τους θα μπορούν να διοργανώσουν στην τάξη διάφορα projects με τους μαθητές εφαρμόζοντας την τεχνική των presentation skills ,απαραίτητο εφόδιο τόσο για την τόνωση της αυτοπεποίθησή τους όσο και για την ενήλικη, επαγγελματική ζωή τους.
  • Την ενδυνάμωση της σχέσης των παιδιών με την φύση χρησιμοποιώντας ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία βιωματικής μάθησης ,την τέχνη της φωτογραφίας.
  • Την εφαρμογή βιωματικής εκπαίδευσης η οποία αφυπνίζει τους μαθητές και διεγείρει τις αισθήσεις τους, θέτοντας έτσι γερές βάσεις για να γίνουν ισορροπημένοι, ευαισθητοποιημένοι, ενεργοί πολίτες του μέλλοντος, που θα αγαπούν και θα προστατεύουν τον τόπο τους.

Όροι συμμετοχής

  • Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. (Ηλικιακές κατηγορίες: 7-10, 11-14 και 15-17).
  • Η φωτογραφία πρέπει να είναι έγχρωμη, από 2-5mp με δυνατότητα εκτύπωσης και σε αρχείο jpg.
  • H φωτογραφία ( ή οι φωτογραφίες ομάδας μαθητών) θα πρέπει να συνοδεύονται από υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη Κ.Ξ.Γ. στην οποία θα αναγράφεται ότι οι συμμετέχοντες αποδέχονται πλήρως τους όρους του διαγωνισμού και έχουν τηρήσει τους όρους περί πνευματικών δικαιωμάτων. 
  • Κάθε μαθητής/μαθήτρια μπορεί να συμμετέχει με μία μόνον φωτογραφία και θα πρέπει να είναι ο πνευματικός δημιουργός του έργου που θα υποβάλει.
  • Δεν επιτρέπονται οι πανοραμικές φωτογραφίες.
  • Δεν θα γίνονται αποδεκτές φωτογραφίες που αλλοιώθηκαν με Photoshop, ή άλλο λογισμικό πρόγραμμα, καθώς και φωτογραφίες στις οποίες, κατά τη φωτογράφιση, χρησιμοποιήθηκαν φίλτρα αλλοίωσης της εικόνας, που ενδέχεται να διαθέτει η φωτογραφική μηχανή ή το κινητό.
  • Επιτρέπεται μόνο μερική διόρθωση των φωτογραφιών (color, contrast, cropping).
  • Οι φωτογραφίες πρέπει να δοθούν σε ψηφιακό δίσκο (CD) ή USB ή με αποστολή στο : spyridoula.kokkali@hotmail.com και δεν θα πρέπει να αναγράφονται πάνω τους τα ονόματα των παιδιών που συμμετέχουν αλλά σαν όνομα αρχείου.
  • Οι φωτογραφίες θα κριθούν από επιτροπή επαγγελματιών φωτογράφων βάση των ακόλουθων χαρακτηριστικών:
  1. Creativity 
  2. 1st impact
  3. Story telling qualities
  4. Style
  5. Lighting

    Ο διαγωνισμός ξεκινάει από 20 Σεπτεμβρίου 2018 και διαρκεί ως τις 20 Οκτωβρίου 2018. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 30 Νοεμβρίου 2018. Η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης των ημερομηνιών που αναφέρονται πιο πάνω, αν αυτό θεωρηθεί αναγκαίο για οποιοδήποτε λόγο.

Δικαίωμα συμμετοχής: Μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών σε Ελλάδα και Κύπρο.

?Ηλικιακές κατηγορίες: 7-10, 11-13 & 14-17
?Bραβεία: 
? 1 θέση κάθε ηλικιακής κατηγορίας- 1 φωτογραφική μηχανή #Fujifilm instax mini 9 + 1 #certificate.
?2η θέση κάθε ηλικιακής κατηγορίας: 1 τηλεσκόπιο #National_Geographic + 1 #certificate.
?3η θέση κάθε ηλικιακής κατηγορίας: 1 ζευγάρι κιάλια #National_Geographic + 1 #certificate 
?4η, 5η & 6η θέση: Βιβλίο: Oι #πεταλούδες της Κέρκυρας 
?Kανονισμοί διαγωνισμού: healthy little eaters' fan club.
?Θερμές ευχαριστίες στους #υποστηρικτές μας
#Burlington_Books #Hillside_Press #MM_Publications#Ψηφιακό_Μουσείο_Φυσικής_Ιστορίας_της_Κέρκυρας χάρη στους οποίους ο διαγωνισμός αυτός γίνεται πραγματικότητα.
#healthy_little_eaters #healthy_little_artists #photo_contest#the_sea_through_a_childs_eyes #feel_think_act

Author

ELT News

ELT News