To QLS έφερε το πρόγραμμα Anti-bullying Ambassadors στην Ελλάδα

Η νέα συνεργασία κύρους του Πανελλήνιου Δικτύου Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS ακούει στο όνομα Anti-Bullying Ambassadors.

To 2017, το QLS συμπλήρωσε 15 χρόνια ποιοτικής πορείας και έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη Μεγάλη Βρετανία, το καινοτόμο πρόγραμμα Anti-Bullying Ambassadors αποκλειστικά για τους μαθητές των σχολείων-μελών του. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Δικτύου QLS, που εστιάζει στην πρόληψη του συγκεκριμένου φαινομένου.

Πρώτος καρπός της συνεργασίας αυτής, που εγκαινιάστηκε πέρυσι στα πλαίσια του Έτους Εθελοντισμού QLS "Keep Smiling: From Children To Children", είναι οι πρώτοι 120 Έλληνες Πρεσβευτές Anti-Bullying.

Οι συγκεκριμένοι νέοι, μαθητές των σχολείων QLS από όλη την Ελλάδα, παρακολούθησαν μέσα στο 2017, εξ' ολοκλήρου στα Αγγλικά, 4 ολοήμερες εντατικές εκπαιδεύσεις πάνω σε life skills κατά του εκφοβισμού, τόσο στο σχολείο όσο και στην κοινωνία, και πιστοποιήθηκαν ως Anti-Bullying Ambassadors, ικανοί να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στο περιβάλλον τους.

 

Οι συνοδοί καθηγητές των μαθητών συμμετείχαν κι εκείνοι σε ξεχωριστή εκπαίδευση στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος. Οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιήθηκαν τον Απρίλιο σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη, και τον Ιούνιο και Νοέμβριο στην Αθήνα.

Τον Νοέμβριο, με την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσεων για το 2017, τα σχολεία QLS εγκαινίασαν το νέο Έτος ΕθελοντισμούBe Kind With QLS, υιοθέτησαν κοινή έντυπη πολιτική Anti-bullying σύμφωνα με το μοντέλο του Βρετανικού Υπουργείου Παιδείας (που την καθιστά υποχρεωτική στα Βρετανικά σχολεία) και τίμησαν, παράλληλα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Εβδομάδα Anti-Bullying με πληθώρα δράσεων πανελλαδικά.

Το πρόγραμμα Anti-bullying Ambassadors, που πραγματοποιείται από Βρετανό απεσταλμένο εκπαιδευτή, αποτελεί τμήμα του Βρετανικού φιλανθρωπικού ιδρύματος που λειτουργεί στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα σε συνεργασία με το Βρετανικό Υπουργείο Παιδείας.

 


Η Ελλάδα είναι μόλις η 3η χώρα, μετά τα Νησιά της Μάγχης και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που φιλοξενεί, χάρη στο QLS, το μοναδικό αυτό πρόγραμμα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την Ελλάδα, το πρόγραμμα υποδέχτηκε και η Αμερική. Φέτος, στα πλαίσια του νέου Έτους Εθελοντισμού “Be Kind With QLS”, το QLS θα υλοποιήσει το πρόγραμμα με νέες εκπαιδεύσεις στη χώρα μας για τους μαθητές των σχολείων-μελών του.

 

Author

ELT News

ELT News