Πλάτων Θωμάς

Επιχειρηματικά λάθη λογικής που κοστίζουν ακριβά

  1. Παγκόσμιες Τάσεις στην Εποχή των Νέων Τεχνολογιών.

  2. Τι απαιτείται για την επιβίωση.

  3. "Κάλλιον το προλαμβάνειν, παρά το θεραπεύειν". Pre-act και όχι re-act.

  4. Το πρόβλημα και το σύμπτωμα.

  5. Σκεπτόμαστε γραμμικά, αλλά οι σχέσεις είναι μη γραμμικές.

  6. Ο κανόνας 20/80.

  7. Η στρατηγική του "Γαλάζιου Ωκεανού".

  8. Έλλειψη Σχεδίου και άγνοια των εννοιών του Στόχου, της Στρατηγικής και των Τακτικών.

  9. Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία

Βιογραφικό

Πλάτων Θωμάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε θέματα Μάρκετινγκ, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής και Συγγραφέας
Διαθέτει 33ετή εργασιακή εμπειρία σαν ανώτερο στέλεχος στους τομείς Marketing και Πωλήσεων κατά βάση σε πολυεθνικές, αλλά και σε ελληνικές εταιρίες, καθώς και σαν επιχειρησιακός σύμβουλος και σαν εκπαιδευτής. Έχει εργαστεί στις εταιρίες A.C. Nielsen, Jacobs Suchard – Παυλίδης, Warner Lambert/Cadbury, Chipita, Ελληνικά Ταχυδρομεία και KPMG.

 

Έχει συνεργαστεί με αρκετές εταιρίες συμβούλων σαν Senior Consultant στους τομείς του Μάρκετινγκ και των Πωλήσεων, καθώς και σαν πιστοποιημένος εκπαιδευτής

 

Σαν συνεργάτης και Senior Consultant της εταιρίας Horwarth Consulting συμμετείχε στην εκπόνηση του πρώτου Marketing Plan του Ελληνικού Τουρισμού (1998).

 

Για αρκετά χρόνια  συνεργάστηκε  με τον Οργανισμό Προώθησης Εξωτερικού Εμπορίου (Ο.Π.Ε.) ως εμπειρογνώμονας του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου σε διακρατικά προγράμματα αναπτυξιακής και τεχνικής βοήθειας.

 

Έχει διατελέσει για δύο τριετίες εκλεγμένο μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάρκετινγκ, ενώ συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με την Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα.

 

Είναι εντεταλμένος εκπαιδευτής του Chartered Institute of Marketing της Αγγλίας και επισκέπτης ομιλητής Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Διαθέτει περισσότερες από 25.000 ώρες εκπαιδευτικής εμπειρίας.

 

Είναι κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακού τίτλου (M.Sc.) στο Marketing από το Πανεπιστήμιο Newcastle Upon Tyne της Αγγλίας καθώς και μεταπτυχιακού διπλώματος από το Chartered Institute of Marketing της Αγγλίας.

 

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του Sandler Sales Institute των ΗΠΑ καθώς και του Εθνικού Κέντρου Πιστοποίησης.

 

Έχει διδάξει για μια τριετία Έρευνα Μάρκετινγκ στο Τμήμα Εμπορικών Ακολούθων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.

 

Είναι εμπειρογνώμονας (Expert) του Επαγγελματικού επιμελητηρίου στον τομέα του Μάρκετινγκ.

 

Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διάφορα οικονομικά και επιχειρηματικά περιοδικά και έχει συγγράψει 3 βιβλία σχετικά με το Marketing, την Έρευνα Marketing και τις Eξαγωγές (υπο δημοσίευση).

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.