Διαχείριση Θυμού και συγκρούσεων στον εργασιακό χώρο

Οι Εκπαιδευτικοί, ασκώντας ένα κατεξοχήν ανθρωπιστικό επάγγελμα υπόκεινται σε συνθήκες έντονου άγχους και επαγγελματικής εξουθένωσης. Για να μπορέσουν να ασκήσουν πιο εποικοδομητικά το πολύ σημαντικό τους έργο, είναι καλό να γνωρίζουν ποιοί είναι οι παράγοντες που συντελούν στην δημιουργία του άγχους καθώς και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Αντιμετωπίζοντας καθημερινά τις θυμωμένες αντιδράσεις των μαθητών τους πρέπει να διαχειριστούν και το δικό τους θυμό. Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου είναι η αποτελεσματική διαχείριση του θυμού ο οποίος αποτελει ένα από τα βασικά ανθρώπινα συναισθήματα και ταυτόχρονα ένα από τα πλέον παρεξηγημένα. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε το θυμό σας και να τον εκφράζετε με έναν ορθότερο τρόπο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα σε εσάς και τις σχέσεις σας.


Διαχείριση Θυμού

Ως εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζετε καθημερινά τις θυμωμένες αντιδράσεις των μαθητών σας, ενώ πρέπει να διαχειριστείτε και το δικό σας θυμό. Μάθετε πώς να αναγνωρίζετε το θυμό σας και να τον εκφράζετε με έναν ορθότερο τρόπο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα σε εσάς και τις σχέσεις σας.

 

Στο συγκεκριμένο εργαστήρι θα μάθετε:
Τι είναι ο θυμός και γιατί θυμώνουμε
Πώς να διαχειριστείτε το θυμό σας και το θυμό των άλλων
Πώς να συγκρουστείτε με έναν διαφορετικό και πιο αποτελεσματικό τρόπο

 

Διαχείριση συγκρούσεων στον εργασιακό χώρο

Πόσο εύκολο είναι να αντιμετωπίσετε μια σύγκρουση στον εργασιακό σας χώρο; Τι συναισθήματα σας προκαλεί και πώς μπορεί αυτή να επηρεάσει την επαγγελματική σας απόδοση και την ικανοποίηση από την εργασία σας; Η διαμεσολάβηση είναι μια δεξιότητα που θα σας βοηθήσει να γεφυρώσετε τις διαφορές και να βρείτε αμοιβαία αποδεκτές λύσεις. Μάθετε απλούς και εφαρμόσιμους τρόπους προκειμένου να ξαναχτίσετε τις εργασιακές σας σχέσεις και να βελτιώσετε την επικοινωνία με τους συνεργάτες σας.

 

Εισηγητής (Πάτροκλος Παπαδάκης)

Έχει ολοκληρώσει τα προγράμματα επιμόρφωσης και επαγγελματικής εξειδίκευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη “Business Psychology”, τη “Βελτίωση της ψυχικής υγείας στο εργασιακό περιβάλλον” και τις “Μαθησιακές Δυσκολίες - Δυσλεξία”, καθώς και το πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για το φαινόμενο του εθισμού στο διαδίκτυο.

Είναι μέλος του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου και του Ελληνικού Συλλόγου Επαγγελματιών Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια είναι επόπτης πρακτικής άσκησης των φοιτητών ψυχολογίας του Παντείου Παν/μίου καθώς και εισηγητής στην εκπαίδευση νέων εθελοντών κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 


 

Bεβαίωση παρακολούθησης

Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Πληροφορίες & Κρατήσεις Θέσεων

Τηλ: 210 6712991 & Κιν: 6980635361 
Υπεύθυνη Κρατήσεων: Βασιλική Κάση
Ώρες: 9πμ-5μμ

 

Πληροφορίες

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης 03-12-2017 10:00 am
Ημερομηνία & Ώρα Λήξης 03-12-2017 2:00 pm
Κόστος Συμμετοχής (Φοιτητές €30) €50
Πόλη (Ξενοδοχείο) Αθήνα (Crowne Plaza Athens)

Venue Information - Αθήνα (Crowne Plaza Athens)

Πλησιέστερος σταθμός μετρό: Μέγαρο Μουσικής

Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6712991 για περισσότερες πληροφορίες.

Location Map

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.