Βιωματικό Σεμινάριο Αγωγής Λόγου και Φωνητικής για εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες του λόγου

Οι επαγγελματίες του λόγου (εκπαιδευτικοί, μουσικοί, εργοθεραπευτές, ηθοποιοί, εμψυχωτές) πολύ συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα στις φωνητικές τους χορδές που εκδηλώνονται με τη μορφή δυσφωνίας, βραχνάδας και έντονου πόνου. Τα προβλήματα αυτά πολύ συχνά οφείλονται στην κακή τοποθέτηση της φωνής και οι ΩΡΛ για τη θεραπεία τους συνιστούν ορθοφωνία.

 

Το βιωματικό σεμινάριο αγωγής λόγου και φωνητικής , με εισηγήτρια την Μάρω  Θεοδωράκη έχει σαν στόχο να εισάγει τους συμμετέχοντες σε μια πρώτη γνωριμία με το πιο σημαντικό μέσο της ανθρώπινης επικοινωνίας, την φωνή. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τον όγκο, την χροιά και την έκταση της φωνής τους και να γνωρίσουν την χρήση του διαφράγματος, να αναγνωρίσουν τις φωνητικές τους ικανότητες, να πειραματιστούν με τις βασικές αρχές της εκφοράς του λόγου και να εστιάσουν στη δυναμική των αναπνοών. Η ομιλία στο κοινό, το άγχος μιας διάλεξης, η σημασία της αυτοπεποίθησης στην εκφορά του λόγου είναι ακόμα κάποια από τα βασικά θέματα του workshop. Στο τέλος θα γίνει αναφορά στα φωνητικά σφάλματα και στην υγιεινή των φωνητικών χορδών .

 

 Στο Workshop οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στα εξής: 

  • Φωνητική τοποθέτηση
  • Ορθοφωνική οικοδόμηση
  • Διαφραγματικές ασκήσεις
  • Ασκήσεις αναπνοών
  • Έλεγχος της έντασης της φωνής
  • Πρόληψη φωνητικών ασθενειών
  • Βελτίωση της εκφραστικότητας της φωνής

 

Το σεμινάριο θα έχει περισσότερο βιωματικό χαρακτήρα και λιγότερο θεωρητικό, γι’ αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα .

 

Εισηγήτρια: Μάρω Θεοδοράκη

 

Η Μάρω Θεοδωράκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο,  Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας.

Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι στις δραματικές σχολές  ενώ έχει διδάξει και στο Αμερικάνικο Κολλέγιο (Deree). Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο  και έχει επιμεληθεί μουσικές παραστάσεις συνεργαζόμενη με σκηνοθέτες όπως ο Π.Ζούλιας, Γ. Αρμένης, Θ. Μουμουλίδης, Ν.Χαραλάμπους, Ν. Μπουσδούκος , Α.Γύρα, Ν.Καραγέωργος, Κ.Φανουράκη, Στ. Γούτης  κ.α. Στον Κινηματογράφο συνεργάζεται πρώτη φoρά το 2008 με τον κινηματογραφιστή  R.Crombie κερδίζοντας και to Α’ βραβείο πρωτότυπης μουσικής για την ταινία Sappho (3ο Φεστιβαλ Κύπρου), ακολουθεί η ταινία The Good soldier Sveik (Animation film - 2009) ενώ μέσα στο 2017 αναμένεται η ταινία της Κλειώς Φανουράκη  «ΞΑ ΜΟΥ» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χωραφά, όπου και γράφει την πρωτότυπη μουσική της ταινίας.

Έχει κάνει συνεργασίες στην Κρατική τηλεόραση με κορυφαία την μουσική της σύνθεση στο Ντοκυμαντέρ «Το σκοτεινό τρυγόνι»  σε σκηνοθεσία Μ. Δεληοτζάκη στην ΕΤ1. Τα Εκπαιδευτικά της Προγράμματα έχουν απήχηση σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό με κορυφαία , τα «Αριστοφανικά Χορικά» και τις «Μουσικές Πράξεις και Δράσεις μέσα από τα μάτια των παιδιών».

Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για την συγγραφική της δράση έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία αποσπάσματα των οποίων υπάρχουν στα σχολικά βιβλία . Το τελευταίο της βιβλίο «Γιαγιά , σ’αγαπώ» (Μάης 2017-εκδ.Μίνωας) έχει πάρει ήδη διθυραμβικές κριτικές.


 

Bεβαίωση παρακολούθησης

Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Πληροφορίες & Κρατήσεις Θέσεων

Τηλ: 210 6712991 & Κιν: 6980635361 
Υπεύθυνη Κρατήσεων: Βασιλική Κάση
Ώρες: 9πμ-5μμ

Πληροφορίες

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης 04-02-2018 3:00 pm
Ημερομηνία & Ώρα Λήξης 04-02-2018 7:00 pm
Registration Start Date 13-11-2017 7:00 pm
Κόστος Συμμετοχής (Φοιτητές €30) EUR60
Πόλη (Ξενοδοχείο) Θεσσαλονικη (Capsis Hotel)
Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6712991 για περισσότερες πληροφορίες.

Location Map

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.