fbpx

ΔΕΠΥ, Διαφοροποιημένη Διδασκαλία και Αποτελεσματική Διαχείριση της Σχολικής Τάξης

 

Οι μαθησιακές δυσκολίες δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο στη μάθηση. Ελάτε να μάθουμε τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών αυτών, να ξεπεράσουμε τους φόβους μας στη διαχείρισή τους, να διευρύνουμε τις γνώσεις μας, να μάθουμε να χτίζουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους μαθητές μας και με τους γονείς τους, γιατί η γνώση, η συνεργασία και η σωστή επικοινωνία είναι η βάση για την επιτυχημένη εξέλιξη του μαθητή.

Adhd Lamia1

9:30 - 10:00 - Προσέλευση & Καφές

10:00 - 11:00 - Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

Εισηγήτρια - Αγάπη Δενδάκη 
Η Αγάπη Δενδάκη είναι πτυχιούχος Αγγλικής και Ελληνικής Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθήνας και έχει κάνει μεταπτυχιακές στη Συμβουλευτική στην Εκπαίδευση(University of La Verne) και στην Ειδική Αγωγή (Πανεπιστήμιο Αθήνας). Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει βιβλία για την ξενόγλωσση εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και ερευνητικές εργασίες δημοσιευμένες σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν στη διαφοροποιημένη διδασκαλία, στις μαθησιακές δυσκολίες και στα προβλήματα συμπεριφοράς των παιδιών.

Η διαφοροποίηση της διδασκαλίας περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων για την οργάνωση της διδασκαλίας και της μάθησης, που επιδιώκουν να προσαρμόσουν τη διδασκαλία στις ικανότητες, στην επίδοση, στα ενδιαφέροντα και στις ιδιαίτερες κλίσεις των μαθητών, ώστε να δημιουργήσουν για κάθε μαθητή τις καλύτερες δυνατές συνθήκες προσωπικής ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα να διασφαλίσουν και ένα κοινά αποδεκτό επίπεδο βασικών γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.
Θα αναλυθούν οι βασικές αρχές για αποτελεσματική εφαρμογή της διαφοροποιημένης διδασκαλίας καθώς στρατηγικές διαφοροποίησης (αγωγοί μέσα από τους οποίους οι εκπαιδευτικοί θα διοχετεύσουν περιεχόμενο, διαδικασίες ή μαθησιακά αποτελέσματα.
 

11:30 - 12:30 - Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)

Εισηγητής - Γεράσιμος Ρούσσος
Ο Γεράσιμος Ρούσσος είναι απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας των Τ.Ε.Ι. Αθήνας από το 1989. Είναι εξειδικευμένος στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία και σε διάφορα αναπτυξιολογικά τεστ. Έχει εξειδικευτεί στο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης (PORTAGE), στη μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης (TEACCH), στη χρήση αναπτυξιολογικών και αξιολογητικών τεστ και στην διαχείριση συμπεριφοράς. Είναι αναγνωρισμένος συνεργάτης και εξουσιοδοτημένος να χορηγεί το Α' ΤΕΣΤ (τεστ σχολικής ετοιμότητας) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από το 2007. Έχει ολοκληρώσει από το 2007-2010 τις σπουδές του στο τμήμα Ψυχολογίας του Ανοιχτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης.

 
Σκοπός της εισήγησης είναι η παροχή γνώσεων που αφορούν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με ΔΕΠΥ με σκοπό την αποτελεσματική διαχείριση των μαθητών, την κατανόηση των εκπαιδευτικών αναγκών και την κατάρτιση εξειδικευμένου προγράμματος διδασκαλίας.
 

13:00 - 14:00 - Πρακτικές συμβουλές για τη διαχείριση της σχολικής τάξης

Εισηγήτρια - Παναγιώτα Φρυτζαλά
Lecturer BA in TESOL, New York College, μέλος της TESOL Greece, του European Association for Language Testing and Assessment (EALTA) και του Association of Language Testers in Europe (ALTE).

 
Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τον εκπαιδευτικό είναι η καλή διαχείριση της τάξης και ως εκ τούτου η διατήρηση της πειθαρχίας μέσα σε αυτή. Συνάμα αυτό αποτελεί και μέρος της διδακτικής εμπειρίας καθώς το σχολείο είναι ένας θεσμός που συμβάλλει στην κοινωνικοποίηση του ατόμου και η πειθαρχία αποτελεί μέρος της κοινωνικής συνοχής, οπότε και πρέπει να διδάσκεται. Σε αυτό το πλαίσιο, η παρουσίαση αφορά στους τρόπους αντιμετώπισης των πειθαρχικών προβλημάτων εντός της τάξης δίνοντας πρακτικές συμβουλές ώστε ο εκπαιδευτικός να μπορεί να επικεντρωθεί στη διαδικασία μάθησης απαλλαγμένος από τυχόν ενοχλητικές συμπεριφορές εκ μέρους των μαθητών. Πρώτα θα παρουσιαστούν κάποια βασικά αίτια έλλειψης πειθαρχίας ώστε να γίνουν πιο κατανοητοί οι προτεινόμενοι τρόποι αντιμετώπισής τους. Στη συνέχεια, θα επικεντρωθούμε στις ποινές που είναι αποδεκτές και αποτελεσματικές, αλλά και σε εκείνες που χρησιμοποιούνται ενίοτε παρόλο που δε συνιστώνται και θα δούμε τους λόγους για τους οποίους δεν είναι αποτελεσματικές. Τέλος, θα παρουσιαστούν τρόποι πρόληψης των πειθαρχικών προβλημάτων οι οποίοι εστιάζουν σε ορισμένες πρακτικές εκ μέρους των εκπαιδευτικών που θα βοηθήσουν στον περιορισμό των αφορμών για προβληματικές συμπεριφορές εκ μέρους των μαθητών. Η παρουσίαση αυτή έχει ως στόχο την καλλιέργεια του σεβασμού στο πρόσωπο του εκπαιδευτικού και όχι του φόβου, έτσι ώστε η διαδικασία μάθησης να είναι μια θετική εμπειρία τόσο για τον μαθητή όσο και για τον εκπαιδευτικό.
 

 

 

Ξενοδοχείο: Samaras Hotel, Λαμία
Ώρες: 10πμ-2μμ
Περισσότερες πληροφορίες
Τηλ: 210 6712991
Υπεύθυνη Κρατήσεων: Χριστίνα Μουτσούλα
Κιν: 693 6946868

Πληροφορίες

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης 27-11-2016 10:00 am
Ημερομηνία & Ώρα Λήξης 27-11-2016 2:00 pm
Κόστος Συμμετοχής (Ισχύει έκπτωση για φοιτητές) €40
Πόλη (Ξενοδοχείο) Λαμία (Hotel Samaras)
Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106712991 ή στο 6980635361.

Location Map

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη για εμάς

Ποσοστό των συμμετεχόντων στα σεμινάρια της ELT NEWS που απάντησαν "Πάρα πολύ" στις αξιολογήσεις των σεμιναρίων μας.

Ικανοποιηθήκατε από την οργάνωση  του σεμιναρίου;

Ικανοποιηθήκατε από τον/τους εισηγητή/ες;

Σας βοήθησε το σεμινάριο να βελτιώσετε τις γνώσεις σας και να λύσετε τις απορίες σας;

Το περιεχόμενο και η θεματολογία του σεμιναρίου κάλυψε τις προσδοκίες σας;

Συνεργαζομενοι Εισηγητες

Συνεργαζόμενοι Εισηγητές

Αγάπη Δενδάκη
Αγάπη ΔενδάκηΕιδική Παιδαγωγός
Ιωάννης Κοσμόπουλος
Ιωάννης ΚοσμόπουλοςΕιδικός Παιδαγωγός, Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Νίκος Σαπουντζής
Νίκος ΣαπουντζήςLife and Executive Strategist
Cliff Parry
Cliff ParryAcademic Manager, British Council
Dr Luke Prodromou
Dr Luke ProdromouTeacher, Teacher Trainer, Author, Performer
Καλλιόπη Παπουτσάκη
Καλλιόπη ΠαπουτσάκηΕιδική Παιδαγωγός
Δρ Κωνσταντίνος Γεωργάκας
Δρ Κωνσταντίνος ΓεωργάκαςBusiness Consultant
Γεράσιμος Ρούσσος
Γεράσιμος ΡούσσοςΠαιδιατρικός Εργοθεραπευτής S.I.T
Δημήτρης Πριμάλης
Δημήτρης ΠριμάληςΚαθηγητής, Microsoft Expert Innovative Educator
Έφη Γλυμή
Έφη ΓλυμήΕιδική Παιδαγωγός
Άρης Μαζαράκης
Άρης ΜαζαράκηςΚαθηγητής, Εκπαιδευτής Ενηλίκων
Κλαίρη Σειραδάκη
Κλαίρη ΣειραδάκηΠαιδοψυχολόγος
Μάρω Θεοδωράκη
Μάρω ΘεοδωράκηΜουσικοκινητική και Φωνητική Αγωγή
Δημήτρης Μαρούλης
Δημήτρης ΜαρούληςAdvDipEd – MEd – EdDoctorate
Nick Michelioudakis
Nick Michelioudakis Teacher, Examiner and Teacher Trainer
Πάτροκλος Παπαδάκης
Πάτροκλος ΠαπαδάκηςΨυχολόγος
© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.