Οργάνωση Τάξης για Παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες (ΔΕΠΥ / Δυσλεξία)

 

Το Σεμινάριο εστιάζει στην πρακτική εφαρμογή τεχνικών που διευκολύνουν τον μαθητή με Μαθησιακές Δυσκολίες ή ΔΕΠ Υ, στη μαθησιακή διαδικασία.

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • να δουν και να επεξεργαστούν επί τόπου το υλικό που χρησιμοποιείται στα προγράμματα παρέμβασης για τους μαθητές με δυσκολίες.
  • να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να οργανώσουν την τάξη ή τον χώρο διδασκαλίας τους για να είναι πιο «φιλικοί» στον μαθητή με Μαθησιακές Δυσκολίες ή ΔΕΠ Υ
  • να εκπαιδευτούν σε τεχνικές διαχείρισης συμπεριφορών που απορρέουν από την υπερκινητικότητα ή την παρόρμηση
  • να εκπαιδευτούν στο να εφαρμόζουν μέσα στην τάξη ασκήσεις που μειώνουν τη διασπαστική συμπεριφορά των μαθητών τους και ενισχύουν την προσοχή τους
  • να εκπαιδευτούν στο να εφαρμόζουν μέσα στην τάξη προγράμματα που ενισχύουν την αναγνωστική ικανότητα, τη γραφή και τη μνήμη
  • να γνωρίσουν την εικόνα που παρουσιάζει ένας μαθητής με Δυσλεξία και ένας μαθητής με ΔΕΠ Υ μέσα στη σχολική τάξη
  • να εργαστούν οι ίδιοι μέσα από πραγματικά περιστατικά μαθητών

 

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών και σε γονείς.

 

Εισηγήτρια:  Ειρήνη Γιαννόπαπα

Η Ειρήνη Ν. Γιαννόπαπα (M.Sc.) είναι Ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Συνέχισε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές της στην Ειδική Αγωγή , Λογοθεραπεία και Συμβουλευτική Γονέων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εκπαιδεύεται στην Υπαρξιακή Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο , «Αντίστιξη», πιστοποιημένο για εκπαίδευση στην Συστημική Ψυχοθεραπεία από την European Family Therapy Association (EFTA). Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Ήταν επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Ψυχοφυσιολογίας και εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2001 εργάζεται στο χώρο της εκπαίδευσης και κατόπιν στην ειδική αγωγή παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες , διαταραχές της ανάπτυξης , ειδικές ανάγκες και συναισθηματικές διαταραχές.

Από το 2009 έως σήμερα είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Ψυχοθεραπευτικού Κέντρου ΊΣΙΔΑ με έδρα τον Πειραιά το οποίο παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας σε ενήλικες ,παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ζευγάρια, υπηρεσίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας και εκπαιδευτικά σεμινάρια σε γονείς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης.

Η ίδια εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια και ως ειδική παιδαγωγός. Είναι εκπαιδεύτρια επαγγελματιών εκπαίδευσης και ψυχικής υγείας. Έχει κάνει μια σειρά ομιλίες και εισηγήσεις στο Δήμο Πειραιά, σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής. Αρθρογραφεί σε διαδικτυακές σελίδες.

 


 

Bεβαίωση παρακολούθησης

Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Πληροφορίες & Κρατήσεις Θέσεων

Τηλ: 210 6712991 & Κιν: 6980635361 
Ώρες: 9πμ-5μμ

Πληροφορίες

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης 04-11-2018 11:00 am
Ημερομηνία & Ώρα Λήξης 04-11-2018 3:00 pm
Κόστος Συμμετοχής (Ισχύει έκπτωση για φοιτητές) €50
Πόλη (Ξενοδοχείο) Αγρίνιο (Agrinio Imperial Hotel)
Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106712991 ή στο 6980635361.

Location Map

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.