Αντιμετωπίζοντας τη Δυσλεξία από την παιδική ηλικία μέχρι την Ενήλικη Ζωή

 

 

Η δυσλεξία άρχισε να ερευνάται ήδη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Τα τελευταία δε χρόνια νευρογλωσσολόγοι, ψυχολόγοι και παιδαγωγοί ασχολούνται όλο και περισσότερο με το θέμα και έχουν φτάσει σε θεαματικά αποτελέσματα. Παρόλα αυτά πολλά παιδιά είτε από φόβο να μη στιγματιστούν είτε από άρνηση να το δεχθούν, δεν διαγνώσκονται. Είναι συνήθως μαθητές με χαμηλή αυτοεκτίμηση, αρνητική διάθεση για το σχολείο και χαμηλές επιδόσεις ειδικά σε ό,τι αφορά την κατανόηση, την ορθογραφία και τη γραπτή έκφραση καθώς και τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη.

 

Σε αυτό το σεμινάριο η κ. Έφη Γλυμή θα ασχοληθεί με τη δυσλεξία από την παιδική ηλικία μέχρι την εφηβεία και θα παρουσιάσει πρακτικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε ως εκπαιδευτικοί να βοηθήσουμε τα παιδιά και τους εφήβους με δυσλεξία όχι μόνο να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις του σχολείου από το δημοτικό έως το λύκειο, αλλά και να αναγνωρίσουν και να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους, ώστε να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής.

 

Ταυτόχρονα στο σεμινάριο αυτό θα γίνει ολιστική προσέγγιση της δυσλεξίας που φτάνει στην ενήλικη ζωή. Οι ενήλικες με δυσλεξία μπορεί να είναι συνάδελφοι, συγγενείς ή και φίλοι μας. Πώς μπορεί να είναι η συνδιαλλαγή μας μαζί τους; Μπορούν να έχουν επαγγελματική εξέλιξη, όταν διαρκώς ξεχνούν, αφαιρούνται και εκτίθενται στο εργασιακό τους περιβάλλον; Πώς μπορούν να είναι οι διαπροσωπικές τους σχέσεις, χωρίς να υπάρχουν εντάσεις και παρανοήσεις; Θα δοθούν πρακτικές συμβουλές βελτίωσης της επικοινωνίας τους αλλά και διαχείρισης και οργάνωσης του χώρου και του χρόνου τους σε έναν ολοένα αυξανόμενο σε απαιτήσεις και ανταγωνισμό κόσμο.

 

Μέσα από το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα μάθουν:

  • Πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια της δυσλεξίας
  • Πώς να βοηθήσουν στην πράξη ένα παιδί/έφηβο με δυσλεξία να οργανώσει τη μελέτη του
  • Πώς να βοηθήσουν στην πράξη έναν ενήλικα με δυσλεξία να οργανώσει και να διαχειριστεί καλύτερα την επαγγελματική και προσωπική του ζωή
  • Πώς να βοηθήσουν στην αποκατάσταση συγκεκριμένων προβλημάτων μέσα από βιωματικές ασκήσεις

 

 

Εισηγήτρια:  Έφη Γλυμή

Η Έφη Γλυμή είναι καθηγήτρια Αγγλικής με ειδίκευση στη διδασκαλία της Αγγλικής σε δυσλεκτικά παιδιά (ΔΙ.ΚΕ.ΨΥ) και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Education Studies and Effective Teaching από το Πανεπιστήμιου του Surrey, UK. Κατά την παραμονή της στην Αγγλία εργάστηκε σε σχολεία της Αλλοδαπής. Έχει κάνει επίσης Κλινική Πρακτική σε παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και διάσπαση προσοχής στο Metropolitan College.

Τα τελευταία χρόνια εκτός από τη διδασκαλία Αγγλικής , συνεργάζεται με Κέντρα Λόγου και Μάθησης και είναι υπεύθυνη Οργάνωσης κ Διαχείρισης Τάξης ιδιαιτέρα όταν υπάρχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

 

 


 

Bεβαίωση παρακολούθησης

Στους συμμετέχοντες παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης

Πληροφορίες & Κρατήσεις Θέσεων

Τηλ: 210 6712991 & Κιν: 6980635361 
Ώρες: 9πμ-5μμ

Πληροφορίες

Ημερομηνία & Ώρα Έναρξης 18-11-2018 3:00 pm
Ημερομηνία & Ώρα Λήξης 18-11-2018 7:00 pm
Κόστος Συμμετοχής (Ισχύει έκπτωση για φοιτητές) €50
Πόλη (Ξενοδοχείο) Λάρισα (Larissa Imperial)
Οι θέσεις έχουν εξαντληθεί. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας στο 2106712991 ή στο 6980635361.

Location Map

© 2017 ELT NEWS. All Rights Reserved.