Γεράσιμος Ρούσσος

Γεράσιμος Ρούσσος

Γεράσιμος Ρούσσος

Ο Γεράσιμος Ρούσσος έχει ολοκληρώσει από το 2005 τις σπουδές του στο τμήμα Ψυχολογίας του Ανοιχτού Ιδρύματος Εκπαίδευσης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία. Είναι εξειδικευμένος στην Παιδιατρική Εργοθεραπεία από το 1990 και διαθέτει πλούσια εμπειρία (33 έτη) στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.

Έχει παρουσιάσει εργασίες του σε αρκετά Διεθνή Ιατροψυχολογικά και Παιδαγωγικά συνέδρια και Επιστημονικές Ημερίδες. Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος, από το 2000, με τη σημερινή του μορφή, του Διεπιστημονικού Κέντρου Λόγου, Μαθησιακών & Αναπτυξιακών Δυσκολιών: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Λόγος – Μάθηση – Συμπεριφορά. Είναι αναγνωρισμένος συνεργάτης και εξουσιοδοτημένος να χορηγεί το Α’ ΤΕΣΤ (τεστ σχολικής ετοιμότητας) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από το 2007, την Πρότυπη Αναπτυξιακή Δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας “παις”, το ΛΑΜΔΑ ΤΕΣΤ (Λογισμικό Ανίχνευσης Μαθησιακών Δεξιοτήτων και Αδυναμιών) και το ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ (διαγνωστική μέθοδος που εντοπίζει με ακρίβεια τις δυσκολίες μάθησης), στην αντιμετώπιση της Δυσγραφίας, της Δυσπραξίας και στη χρήση αρκετών ακόμα αναπτυξιολογικών και αξιολογητικών τεστ.

Έχει εξειδικευτεί στο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης (PORTAGE), στη μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης (TEACCH), στη μέθοδο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.), στη χρήση των “Social Stories”, στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα (Ε.Α.Γ.) και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της συμπεριφοράς (ABA). Ακολούθησαν μετεκπαιδεύσεις στη Διαχείριση Προβλημάτων εντός της σχολικής τάξης, στις σύγχρονες προσεγγίσεις στην Εκπαίδευση Μαθητών με Αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες, στα βασικά εργαλεία για την διαχείριση συμπεριφοράς στο σχολείο και στην εκπαίδευση και τον συντονισμό Σχολών Γονέων. Είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Είναι εισηγητής σεμιναρίων Ειδικής Αγωγής στο Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης (Α.Ι.Ε.), στη Πανελλήνια Σχολή Εκπαίδευσης Συνοδών Παράλληλης Στήριξης, καθώς επίσης στο φορέα English Language Teaching (ELT) και υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Έχει μεγάλη συγγραφική εμπειρία με άρθρα και συγγράμματα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες που αναφέρονται στον τομέα της Ειδικής Αγωγής. Έχει διάφορες συμμετοχές σε εκπομπές με θέματα συμπεριφοράς, διαχείρισης προβλημάτων και συναφή θέματα στην Ειδική Αγωγή, στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση.

Έχει πάρει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες σχετικά με την Ειδική Αγωγή, την Εκπαίδευση, την Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία. Συνεχίζει να λαμβάνει συνεχή συνεδριακή επιμόρφωση και να είναι εισηγητής σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης, της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (Ε.Ε.Μ. ΔΕΠ-Υ), της Ελληνικής Παιδαγωγικής Εταιρείας (Ε.Π.Ε.), του Συλλόγου Ελλήνων Εργοθεραπευτών (Σ.Ε.Ε.) κ.α.

Upcoming Events

ELT News

ELT News