Δωρεάν μαθήματα Αγγλικών και Πληροφορικής στην Γ’ Γυμνασίου

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει τη δημιουργία τμημάτων διδασκαλίας Αγγλικής γλώσσας και Πληροφορικής για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Στο τέλος του έτους οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις για την απόκτηση του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας και Πληροφορικής.

Η πρωτοβουλία αυτή βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο σχεδιασμού, παρά το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί πως θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβρη του 2018. Σύμφωνα με την εφημερίδα τα μαθήματα θα γίνονται το απόγευμα, 3 ώρες την εβδομάδα.

Η δημιουργία τμημάτων θα σχεδιαστεί βάσει της ζήτησης που θα υπάρξει από τους γονείς που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα παιδιά τους αυτά τα μαθήματα. Αν και δεν έχουν οριστεί όλες οι λεπτομέρειες, έχει προβλεφθεί πως στην περίπτωση που το ενδιαφέρον σε ένα σχολείο είναι περιορισμένο, οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτά τα μαθήματα θα μπορούν να το κάνουν σε κάποιο άλλο σχολείο κοντά στο σπίτι τους.

Η συμβολή του σχολείου στη λήψη του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας δεν αποτελεί καινούργια εξαγγελία. Είχε γίνει παλαιότερα από την πρώην υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και είχε επαναληφθεί και από τον τέως υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την αλλαγή του ωρολόγιου προγράμματος του Δημοτικού το 2016, η Αγγλική γλώσσα και η Πληροφορική διδάσκονται από την Α’ Δημοτικού.

Το υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, ο αριθμός των οποίων θα οριστεί βάσει της ζήτησης που θα προκύψει.

Author

ELT News

ELT News