T2T Thinkshops: Μία νέα σειρά πρωτοποριακών και δημιουργικών εργαστηρίων έρχεται

 

Tα Τ2Τ  Δημιουργικά Εργαστήρια είναι ο νέος τρόπος να επικαιροποιήσεις τις γνώσεις σου, να αναπτύξεις τις επαγγελματικές σου δεξιότητες και να βελτιώσεις το εργασιακό σου περιβάλλον. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά εργαστήρια, τα Thinkshops έχουν ως συστατικό τους την δική σου σκέψη, τις ιδέες και την εμπειρογνωσία σου. Ενεργοποιούν την επαγγελματική σου εμπειρία, και επιλέγοντας στοχευμένες περιοχές της πρακτικής σου, σε βάζουν να αναστοχαστείς τις μεθόδους σου και να τις μπολιάσεις με νέες, αναδυόμενες τεχνικές.

 

Κάθε Thinkshop υπόσχεται μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στην παιδαγωγική των ξένων γλωσσών, όλα όμως μοιράζονται τις ίδιες φάσεις εξερεύνησης. Στην πρώτη φάση παρουσιάζονται οι καινοτόμες πρακτικές και το σκεπτικό τους, αυτό ονομάζεται: βάση. Κάθε παρουσίαση ακολουθείται από εκτεταμένη ανταλλαγή εμπειριών, σκέψεων και ιδεών που τελικά οδηγεί στην διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης παιδαγωγικής/διδακτικής πρότασης που προέρχεται μέσα από τον διάλογο των συμμετεχόντων. Τέλος, αυτή η πρόταση αναπτύσσεται, εργαλειοποιείται, εφαρμόζεται και τα αποτελέσματά της παρακολουθούνται και επικοινωνούνται  είτε σε άλλα Thinkshops, είτε σε ομάδες διαλόγου ή άλλα μέσα (άρθρα, σύντομές μελέτες).

 

 *Ιδέα, ανάπτυξη και παρουσίαση τους από τον Δημήτρη Μαρούλη

 

Ο καινοτόμος αυτός τρόπος εργασίας υποστηρίζεται μεθοδολογικά από την σχολή έρευνας «ο δάσκαλος ως ερευνητής» των Lankshear & Knobel (2004), όπου οι κοινότητες των επαγγελματιών καθηγητών αναλαμβάνουν την συστηματική ανάλυση των παιδαγωγικών τους πρακτικών, προτείνουν αξιόλογες εναλλακτικές, ελέγχουν εμπειρικά τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους και στοιχειοθετούν την επίδρασή τους, εξού και ο τίτλος τους: Teachers To Teachers.

 

Ελπίζουμε να σας δούμε σε κάποιο από τα προσεχή μας thinkshops και είμαστε βέβαιοι ότι κάποιες από τις πλέον επιδραστικές παιδαγωγικές ιδέες θα έχει την σφραγίδα της δικής σας συνεισφοράς.     

 

Δείτε το πρώτο εργαστήριο της σειράς

 

 

 

 

Author

ELT News

ELT News